The Explorer

 

Doft: den här är skitigare än jag minns andra rökiga Box – på ett bra sätt. Rätt rejält rökig, sot, en gammal läderfåtölj, skumgodiset sockerbit en bit bak. Jag försöker hitta blommor och frukter, men röken ligger över, klassiska bourbontoner som vanilj och honung finns med här också. Jag har lite svårt att komma djupare på grund av den härligt tjocka röken. Efter ett tag i glaset, något som skulle kunna kallas bränd sirap. En vag aning av varm plast? Ugnsbakade apelsiner. Soja? Allt detta utan ens en minidroppe vatten. Imponerande. efter mycket lång luftning: en lite sirligare rök än jag minns från igår, lite mer ”laphroagig” än skitig; också, långt bak, vanilj (äkta vanilj, som när du skär upp en vaniljstång). Torkade kryddor. Fruktigare idag, apelsinerna ligger lite längre fram. Med mycket liten droppe vatten: röken djupnar, de ytterligt diskreta frukterna mognar; jordkällare. Varmt läder. En galet komplex och härlig doft. Hur kan de ha whisky som doftar såhär bra, redan?