Caol Ila Distillers Edition

 

Caol Ila Distillers Edition är en annan stor single malt från Caol Ila på Isle of Islay. Denna ö whisky har typiskt rökig karaktär men raffineras med hjälp av väl utvalda Moscatel sherryfat. Sålunda kan ett intressant samspel av smaker upplevas.

Doften finner du som  en doftande bukett av rökiga torv, fenol, journalanteckningar, en fyllig sötma och en lätt fruktighet lämnar ett lovande intryck.

 Smaken börjar det hela med en maltig sötma, som snabbt förvandlas till en rökig torv notis. Smaken känns fräsch och skarp, visar lite kanel och är mycket välbalanserad mellan en oljig sötma och lite torrhet.

finishen är fortfarande kraftfull och håller samspelet mellan rök och sötma levande.

Caol Ila Distillers Edition har mognat under 12 långa år och har under denna tid haft chansen att göra detta på två olika typer av fat. Den första delen av denna process genomfördes i före detta bourbonfat. De är gjorda av amerikansk vitek och brukar ge en fin, rökig smak. För den andra delen av mognadsprocessen fylldes whiskyn i Moscatel sherryfat, som består av europeisk ek och lägger särskilt till de söta noterna. Kombinationen av dessa två behållare är ansvarig för den eleganta karaktär Caol Ila Distillers Edition har.