Ancnoc Peatlands

 

AnCnoc Peatlands 46%

DOFT:  Riktigt magnifik och elegant rökighet i mellanklassen med underbara inslag av söta äpplen, några skivor bacon, fräsch citronlime och vaniljcocos. Svag ajax-ton efter en stund i glaset. Gillas!!

SMAK:  Går man på enbart det rökiga inslaget så är det en mycket minnesvärd och god smakupplevelse och där ancnoc-whiskyn visar helt fantastisk och förträffligt god röksmak. Wow! Totalt sett haltar dock smaken lite och känns alldeles för lätt och där de underliggande tonerna knappt orkar ta sig förbi tandraden i munnen innan den stupar redan vid framspetsen på tungan. Oj, vad man vill att smaken skall orka bära så mycket längre för att kunna understödja denna helt fantastiskt goda rökigheten.

EfterSMAK: Salmiaksöt rök lockar ut torkat hö, gröna äpple och färskt gräs med en liten svag touch av svavel/tjära samt en citronsyrlig ton som är långsamt avklingande. (Känns betydligt rökigare än 9 ppm!)

HELHET:  Det är svårt att inte dra Islay-paralleller för här finns samma underbara röktoner (om än bara i medelstyrka) som ofta återfinns i rökmonstren som tillverkas ute på ön. Smakmässigt blir den dock lite tunnare/lättare i smaken än dessa men är ändå riktigt bra! Detta är den bästa ancnoc som hittills har korsat min väg och min gom! Rekommenderas!